Noutăţi / detalii


Lansarea noului site www.cartidaisy.ro sau despre cum biblioteca publică se mută în casele nevăzătorilor
Accesul nevazatorilor romani la cultura scrisa este inca foarte limitat. Posibilitatile lor de instruire, mai ales in domeniul stiintelor exacte, sunt extrem de mici din cauza lipsei de manuale si cursuri accesibilizate special pentru ei.

Pentru a raspunde acestei provocari, inca din 2007, organizatia noastra a inceput sa produca carti si manuale in format audio Daisy pentru nevazatorii romani pe care le distribuie prin intermediul bibliotecilor publice din tara.

Standardul Daisy (Digital Accessible Information System), este un standard international, adoptat de marile biblioteci publice impreuna cu cele mai importante organizatii ale nevazatorilor, care permite reproducerea mult mai exacta a structurii cartilor.

Cartile in format Daisy se pot citi selectiv exact ca si cartile tiparite. Ele sunt imprimate pe CD si pot fi audiate cu ajutorul unor playere speciale.

Cartile realizate de FCC sunt achizitionate de bibliotecile publice din tara pentru a fi ulterior imprumutate gratuit nevazatorilor, impreuna cu playerele Daisy.

Pentru o mai buna comunicare si pentru a fi mai aproape de clientii si cititorii sai, Fundatia Cartea Calatoare lanseaza noua versiune a site-ului www.cartidaisy.ro. Acesta are un desing modern, care respecta standardele de accesibilitate pentru persoanele cu deficiente de vedere.

Toate cartile si manualele produse de FCC sau cele in curs de realizare pot fi comandate usor accesand noua versiune a site-ului www.cartidaisy.ro.

Prin intermediul site-ului www.cartidaisy.ro, Fundatia Cartea Calatoare si-a propus sa simplifice modul de distributie si achizitie a cartilor Daisy.

 Pentru vizitatorii externi site-ul ofera urmatoarele facilitati:

  • Consultarea catalogului online;
  • Lista bibliotecilor care imprumuta carti Daisy si datele de contact ale acestora;
  • Lista cartilor achizitionate de o anumita biblioteca;
  • Ultimele aparitii si cartile in curs de realizare.

 Pentru bibliotecile publice, site-ul ofera facilitati suplimentare:

  • Lansarea unei comenzi online;
  • Lista cartilor necomandate inca;
  • Istoricul comenzilor efectuate si starea acestora (in asteptare/ finalizata)

Site-ul vine ii sprijinul nevazatorilor din Romania  care, de cele mai multe ori, depind de o alta persoana pentru a se deplasa, oferindu-le astfel posibilitatea de a consulta online catalogul cartilor realizate de Fundatia Cartea Calatoare, dar si posibilitatea de a afla ce carti sunt disponibile in  biblioteca din localitatea de domiciliu. Astfel, biblioteca publica se muta in casele nevazatorilor.

Pentru a afla toate celelalte informatii si facilitati va invitam sa explorati singuri pagina de internet www.cartidaisy.ro. Fundatia Cartea Calatoare poate fi contacta la telefon/ fax: 0237 214004, email: office@fcc.ro. Persoane de contact: Mircea Bucur (Mobil: 0744 796 873) si Gabriela Dima (Mobil: 0720 404 958).

Afişează lista de noutăţi